نرم افزار واسط طلایارسامانه راحت ترین روش ارسال صورت حساب طلا و جواهر به سامانه مودیان می باشد که کاربر تنها با وارد کردن گرم طلا ،فی طلا و درصد اجرت در چند ثانیه می تواند صورتحساب خود را ایجاد و با زدن یک دکمه صورتحساب مورد نظر خود را به سامانه مودیان ارسال نماید و در لیست صورتحساب های ارسالی خود وضعیت ارسال صورتحساب به سامانه مودیان را بررسی نماید. همچنین در داشبورد نرم افزار کاربر می تواند جمع مبالغ صورتحساب های ارسالی و جمع مبلغ ارزش افزوده صورتحساب ها را در هر ماه و هر فصل را به صورت نموداری مشاهده نماید.از دیگر مزایای استفاده از نرم افزار واسط طلایار سامانه استفاده از بستر فضای ابری می باشد و کاربر می تواند از هر جا و در هر زمانی با (موبایل ، تبلت و سیستم خود ) به ثبت و ارسال صورتحساب خود اقدام نماید.
قسمت تعاریف شامل معرفی مودی ، معرفی خریدار ،درخواست کلید ، تنظیمات شناسه، تعریف واحد ها و شناسه کالا و خدمات می باشد که به شرح هر یک از موارد می پردازیم:
پس از ورود به طلایارسامانه برای اولین بار باید اطلاعات مودی شامل نام و نام خانوادگی ،کد ملی و شماره اقتصادی مودی و ... را تکمیل و ذخیره نمایید.
در این قسمت می توانید اطلاعات خریدار را وارد نمایید از آنجایی خرده فروشان طلا و جواهر صورتحساب نوع دوم صادر می کنند نیازی به ورود اطلاعات خریدار در صورتحساب نمی باشد.
قسمت بسیار مهم برای ارسال صورتحساب در خواست کلید می باشد.مودی باید برای یک بار کلید های خصوصی و عمومی خود را به کمک نرم افزار طلایارسامانه تولید کرده و کلید عمومی را در سیستم خود ذخیره کند و برای دریافت شناسه یکتای حافظه مالیاتی کلید عمومی تولید شده را بارگزاری نماید.
سپس در صفحه جدید پس از تایپ نام انگلیسی مودی بر روی دکمه ساختن کلیدها کلیک کنید تا کلید خصوصی و عمومی و کد CSR تولید شود به همین راحتی کلید های مورد نیاز شما تولید شد حال می توانید کلید های خود را دانلود نمایید.
برای ثبت نام در سامانه مودیان ودریافت شناسه یکتای حافظه مالیاتی نیاز به کلید عمومی دارید بنابراین کلید عمومی خود را دانلود کنید و برای دریافت شناسه یکتای حافظه مالیاتی در قسمت مربوطه آپلود کنید. جهت مشاهده آموزش دریافت شناسه یکتای حافظه مالیاتی بر روی لینک زیر کلیک نمایید.
در این قسمت باید شناسه یکتای حافظه مالیاتی خود را وارد و بر روی کلید ذخیره کلیک نمایید تا امکان ارسال صورتحساب فراهم شود.
در این قسمت می توانید واحد های مورد استفاده خود در ایجاد صورتحساب طلا و جواهر به لیست واحد های مورد استفاده خود اضافه کنید برای مثال گرم را از لیست سمت راست جستجو کرده و با زدن دکمه + به لیست مورد استفاده در سمت چپ اضافه می کنیم
در این قسمت می توانید شناسه های کالا و خدمات مربوط به طلا و جواهر را به لیست مورد استفاده خود برای ایجاد صورتحساب الکترونیکی طلا و جواهر جستجو کرده و به لیست مورد استفاده خود اضافه کنید.لازم به ذکر است کارشناسان طلایار سامانه لیستی از پرکاربرد ترین شناسه های عمومی مربوط به طلا و سکه را از سایت https://stuffid.tax.gov.ir جمع آوری کرده که با کلید بر روی لینک زیر می توانید مشاهده کنید و از همین شناسه های عمومی برای ارسال صورتحساب های خود استفاده نمایید.
این قسمت برای سهولت و راحتی کاربران طلایارسامانه ایجاد شده و کاربران می توانند موارد پیش فرض را برای یک بار تنظیم کرده تا برای هر صورت حساب نیاز به انتخاب موارد نباشد. برای مثال نوع پیش فرض صورتحساب را نوع دوم الگوی صورتحساب را طلا و جواهر واحد پیش فرض را گرم و نوع پرداخت را دستگاه پوز انتخاب می کنیم.
نکته: خرده فروشان طلا و جواهر و سکه چون با مصرف کننده نهایی سر وکاردارند باید صورتحساب نوع دوم ارسال نمایند و در صورتحساب نوع دوم نیازی به ثبت اطلاعات خریدار نمی باشد ولی بنکداران طلا و جواهر چون با مصرف کننده نهایی سر و کار ندارند در صورت تمایل به استفاده از اعتبارمالیاتی ارزش افزوده باید صورتحساب نوع اول صادر کنند. برای اطلاع بیشتر از تفاوت صورت حساب نوع اول و دوم می توانید مقاله تفاوت صورتحساب نوع اول و دوم را در قسمت اخبار و اطلاعیه ها مطالعه بفرمایید.
پس از انجام مراحل بالا حال به راحتی می توانید صورتحساب های طلا و جواهر خود را ایجاد و به سامانه مودیان ارسال نمایید.
در این قسمت می توانید به راحتی صورتحساب های طلا و جواهر و سکه خود را به راحت ترین روش در عرض چند ثانیه ایجاد و به سامانه مودیان ارسال نمایید.
در این قسمت می توانید صورتحساب های ایجادشده خود را مشاهده نمایید و وضعیت ارسال صورتحساب به سامانه مودیان را در ستون وضعیت بررسی نمایید.در این جدول تمامی صورتحساب های ایجاد شده قابل مشاهده می باشد.ممکن است در ستون وضعیت مواردی از قبیل ارسال نشده ، تایید ، رد ، خطلای نامشخص و در انتظار پاسخ برای وضعیت صورتحساب ها مشاهده شود . صورتحساب هایی که ارسال نشده است ستون شناسه صورتحساب خالی می باشد ولی به صورتحساب هایی که به سامانه ارسال شده است یک کد 16 رقمی اختصاص داده می شود. و در ستون وضعیت می توانید وضعیت صورتحساب را در سامانه مودیان مشاهده نمایید .صورتحساب هایی که به درستی در کارپوشه شما در پرونده مالیاتی نشسته باشد وضعیت تایید نمایش داده می شود. گاهی ممکن است وضعیت صورتحساب در کارپوشه وضعیتی غیر از تایید باشد که به بررسی تک تک موارد می پردازیم.
1.وضعیت بدون پاسخ: گاهی ممکن است وضعیت ارسال صورتحساب بدون پاسخ باشد .این مورد بیشتر در مواقعی رخ میدهد که ترافیک سمت سامانه مودیان بالا باشد و شما می توانید با زدن جزییات و باز کردن صورتحساب وزدن دکمه استعلام وضعیت ارسال صورتحساب خود را استعلام نمایید. نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که در این وضعیت به هیچ وجه نباید دوباره بر روی ارسال صورتحساب کلیک نمایید و فقط باید بر روی دکمه استعلام کلیک کنید تا وضعیت صورتحساب مشخص گردد.
2.,وضعیت خطلای نامشخص:گاهی ممکن است وضعیت ارسال صورتحساب خطای نامشخص باشد .این مورد بیشتر در مواقعی رخ میدهد که ترافیک سمت سامانه مودیان بالا باشد و شما می توانید با زدن جزییات و باز کردن صورتحساب وزدن دکمه استعلام وضعیت ارسال صورتحساب خود را استعلام نمایید. نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که در این وضعیت به هیچ وجه نباید دوباره بر روی ارسال صورتحساب کلیک نمایید و فقط باید بر روی دکمه استعلام کلیک کنید تا وضعیت صورتحساب مشخص گردد.
3.وضعیت رد:گاهی ممکن است وضعیت ارسال صورتحساب رد باشد. در اینصورت با استعلام وضعیت می توان علت خطا را مشاهده کرد
در مواردی که خطایerror code: 0300101 , error message: مقدار فیلد «شماره مالیاتی صورتحساب» با اطلاعات سامانه منطبق نیست.رخ داده باشد در بیشتر مواقع صورتحساب در کارپوشه درج شده است و نیازی به ارسال مجدد نیست ولی خطاهای دیگر باید ویرایش و ارسال گردند.
4 .وضعیت ارسال نشده: گاهی ممکن است وضعیت ارسال صورتحساب ارسال نشده باشد. اگر صورتحساب به سامانه مودیان ارسال نشده باشد وضعیت در حالت ارسال نشده قرار میگیرد.گاهی ممکن است سرور های سامانه مودیان دچار اختلال و قطعی موقت شده باشند که در این صورت ارسال صورتحساب با خطا مواجه شده و وضعیت در حالت ارسال نشده قرار می گیرد.در این مواقع کد 16 رقمی نیز ایجاد نمی شود و ستون شناسه صورتحساب خالی باقی می ماند در این مواقع بایستی با زدن دکمه جزییات صورتحساب مجددا ارسال شود.پس فقط در صورت نبودن دکمه استعلام صورتحساب باید مجددا ارسال شود در غیر این صورت باید وضعیت استعلام شود.